PEROVO, KAMNIK

ENOTA HIŠE DVOJČKA, NOVOGRADNJA, 286 m2, KAMNIK, PEROVO
Na mirni in zeleni lokaciji, ki nudi popolno udobje življenja v bližini narave, prodamo nizkoenergijsko enoto hiše dvojčka. Nadstandardna estetsko dovršena enota vila – dvojčka, ki bo na voljo za prevzem l. 2024. Hiša se bo nahajala na enem najboj zaželjenih predelov v Kamniku v naselju novih hiš z odprtim Kamniku in okoliških hribih. Prodajna cena velja za enoto dvojčka zgrajeno do v ključno celotne 3. podaljšane gradbene faze z dodatnimi deli 4. in 5. gradbene faze. Po dogovoru možna tudi. izdelava na ključ. Hiša se bo nahajala na parceli veliki 411 m2.

Površina, razporeditev in lega

Hiša je sestavljena iz treh etaž, polvkopanega pritličja, nadstopja in mansarde (K+P+M). Hiša obsega skupaj 286 m2 bivalih površin, 37 m2 pokritih zunanjih površin (terasa in balkon), 202 m2 zelenih površin in 105 m2 povoznih površin (dovoz in parkirišče).

V pritličju velikem 97 m2 se nahaja prostoren bivalni del z velikim panoramskim oknom. Odprto zasnovana kuhinja, ki omogoča otok, udobna jedilnica ter dnevni prostor. Na sredini atrij, ki se ob panoramskem oknu dviga v galerijo do zgornjega nadstropja. Poleg dnevnega prostora se nahajata dnevna toaleta ter vinska soba/shramba. Skozi stekleno drsno steno izhod na pokrito teraso s prostorom za letno kuhinjo. Iz terase dostop do vrta. Prostor pod teraso namenjen za vrtno lopo. V centru bivalnega prostora izdelan dimniški jašek za kamin.

V nadstropju velikem 115 m2 je zasnovan širok hodnik s pogledom na panoramsko okno ter atrij. Ob stopnišču se nahaja soba za shranjevanje. Skozi dvokrilna vrata je dostop do master spalnice z lastno kopalnico in garderobo. Iz spalnice ter kopalnice možen izhod na balkon s pogledom na Alpe. Na drugi strani hodnika sta predvidena dva prostora, namenjena pisarni in wellnessu, vendar se uporabnost lahko glede na želje in potrebe lastnika, spremeni (dodatna spalnica, soba za goste, igralnica, ipd.) Ena izmed sob ima odprt pogled na atrij. Opcijska razporeditev prikazana v tlorisu. V istem nadstropju se umaknjen od spalnic nahaja še utility ter energetski prostor.

V mansardi veliki 74 m2, na zgornjem nivoju, je poleg parkirnega prostora umeščen kubus z ravno streho, kjer je urejen glavni vhod v hišo. Skozi vrata vstopimo v vhodno vežo, ki vodi do stopnišča oz. naprej do hodnika. Na stropu je predvideno večje okno, ki odpira pogled na nebo. Na začetku hodnika se nahaja garderoba, nasproti otroška kopalnica, na koncu pa sta dve otroški sobi. Vsaka soba ima na zahodno stran panoramske zasteklitve po meri, ki potekajo iz strehe navzdol, in omogočajo izhod na manjši balkon.

Gre za projekt, ki je popolnoma prilagojen terenu in okolici, koncept gradnje je izdelan na energetski učinkovitosti, glavni vodili pri zasnovi pa sta bili lahkotnost prostorov v kombinaciji s popolno zasebnostjo. Funkcionalna arhitekturna zasnova vseh etaž omogoča visoko udobje bivanja in estetiko. Visoki stropovi poskrbijo za eleganco in prijetno klimo. Med objektoma je predvidena dilatacija, kar preprečuje prenos zvoka in vibracij. Prav tako sta po celotni dolžini objekta med seboj ločena in zamaknjena, ena hiša je pomaknjena bolj naprej kot druga, kar omogoča enakomerno porazdelitev sončne svetlobe. (Priložen tudi izračun letnega sončnega indexa, ki nakazuje osončenost in znaša 80%, kar je zelo primerno za postavitev sončne elektrarne).

Orientacija postavitve v smeri vzhod – zahod, z izhodom na teraso usmerjeno na zahodno stran s pogledom na travnik s sprehajalno potjo in Kamniško-Savinjske Alpe. Dostop na dvorišče in vhod je umeščen na vzhodno stran objekta.

Objekt je zasnovan v tradicionalnem stilu z modernim pridihom. Svetla fasada z oblogami, izpostavljeni okenski in vratni okvirji, velike zasteklitve, ki potekajo od tal. Kombinacija dvokapne strehe ter ravne strehe. Notranji atrij z galerijo. Razgibano urejena okolica ter raven travnat vrt izdelan z armiranimi brežinami.

Enoti bosta priključeni na gospodarsko javno komunalno infrastrukturo: vodovod, NN elektro razvod, plinovod, meteorna in fekalna kanalizacija, telekomunikacijski vod, izvedeni hišni priključki. Za primarno ogrevanje je predvideno talno ogrevanje s toplotno črpalko zrak-voda, možno tudi ogrevanje s plinom. Načrtovano centralno prezračevanje z rekuperacijo. Objekt je projektiran tako, da bo omogočal tudi svoj zalogovnik za zbiranje meteornih voda, kar lahko bistveno pripomore k zmanjšanju stroškov porabe vode. V notranjosti možno izdelati jašek za notranje dvigalo, ki povezuje vse etaže.

Osnovne tehnične karakteristike

  • Masivna betonsko-opečnata gradnja
  • Vmesna dilatacija in izolacija vmesnega zidu
  • Trislojna ALU okna
  • Masivna vhodna vrata
  • Načrtovano talno gretje in prezračevanje
  • SF strešna izolacija, XPS izolacija temeljne plošče
  • Izolacija objekta debeline 20 cm
  • Nosilni zidovi in stene širine 30 cm.

Vgrajeni bodo kvalitetni certificirani materiali priznanih proizvajalcev višjega razreda, ter vrhunsko stavbno pohištvo, s čimer bo zagotovljeno visoko bivalno ugodje ter nizki obratovalni stroški skozi celoten življenjski cikel.

Možnost za zasebno dvorišče zaprto z ograjo ter avtomatskimi vrati. Prostor za nadstrešek, namenski skriti prostor za smeti. Na dvorišču hiše je prostora za parkiranje 6 vozil. Na dovozu možnost polaganja grelnih kablov za taljenje snega.

Vila s svojo zasnovo ter okolico ustvarja vse pogoje, da si lahko resnično ustvarite dom, ki omogoča umik od vsakodnevnega tempa življenja in stresa, ter mirno preživljanje prostega časa. Vsekakor je poleg razgibane arhitekturne zasnove in estetske dovršenosti, glavni adut prav urejena lokacija in umestitev objekta v prostoru, ki ob upoštevanju načel trajnostne gradnje omogoča kakovostno družinsko bivanje.   

Objekt bo predvidoma vseljiv l. 2024, zgrajen bo do vključno celotne 3. podaljšane gradbene faze z dodatnimi deli 4. in 5. faze: pozidana konstrukcija, izvedeno ostrešje s položeno kritino in končanimi kleparskimi deli, vgrajena vhodna vrata, panoramske stene z balkonskimi vrati, okna in senčila ter ostale steklene površine, izdelane terase in balkoni z ograjami, celotna izolacija, zunanji ometi, končane fasade in nameščene obloge. V notranjosti izvedena predpriprava za strojne inštalacije. Prav tako že večinsko urejena okolica, ki vključuje tudi parkirišče. Hiša bo tako pripravljena za zaključke in opremljanje po želji lastnika. Po dogovoru možna izvedba na ključ.

Opis lokacije in razpoložljiva infrastruktura
Kamnik je eno izmed najstarejših in najlepših srednjeveških mest v Sloveniji. Nahaja se južno od Kamniško-Savinjskih Alp in je središče istoimenske občine. Zaznamujejo ga številne kulturne in naravne znamenitosti.

Lokacija objekta se nahaja v enem izmed najlepših delov Kamnika. Sama parcela pa se nahaja nad travnikom, ob katerem se vije sprehajalna pot. Gre za sončno, mirno, resnično elitno lokacijo, v neposredni bližini gozda, šole, vrtca, trgovine, javnega prevoza in cestnih povezav.

V neposredni bližini je veliko zelenih površin in sprehajalnih ter kolesarskih poti. Nad parcelo je Krniška gora na kateri stoji Stari grad. Veliko možnosti za ljubitelje pohodništva in plezanja je v dolini Kamniške Bistrice, na Veliki planini in v Kamniško-Savinjskih Alpah. Prav tako je v bližini trim steza, park, ter razni objekti za šport in rekreacijo: igrišče za košarko, tenis igrišča, nogometno igrišče, plavalni bazen.

5 minut vožnje od doma se nahaja park Arboretum Volčji Potok ter igrišče za golf.

Bližina avtoceste in kratka oddaljenost do Ljubljane pa pomeni še dodatno prednost.

Oddaljenosti:

450 m - srednja šola

460 m – vrtec

550 m – zdravstveni dom in lekarna

850 m – osnovna šola 1

1000 m – osnovna šola 2, glasbena šola in matična knjižnica

1150 m – tržnica ter glavna avtobusna postaja

1200 m – železniška postaja

1300 m – glavni trg s pošto, banko in upravno enoto.

Ostalo
Vpisano v ZK, brez bremen. Ponudbeni pogoj prodajalca: kupec je dolžan povrniti del stroška prodaje v višini 2% + ddv, obračunano od pogodbene vrednosti nepremičnine.

Vabljeni na ogled!